Huis van Inspiratie – Bomen over bomen: Antoinet Deurloo

Bomen over bomen: Antoinet Deurloo

21 juni 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 21 juni is dat de Rotterdamse kunstenares Antoinet Deurloo, van wie werk te zien in de expositie Dromen van bomen. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Antoinet Deurloo komt vertellen over de vijf maanden dat zij als Artist in Residence verbleef in Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam. Daar werkte zij daar aan haar project ‘Vanuit een ander perspectief’. Deurloo is gefascineerd door oude Oost-Aziatische landschappen gemaakt met inkt op papier. Zij realiseerde zich dat daar een andere denkwijze aan ten grondslag ligt dan wij hier in het Westen gewend zijn. Met haar project wilde zij onderzoeken of dit verschil er nog steeds is. In gesprekken met genodigden uit landen als China, Japan, Taiwan en Nederland zocht zij naar hun huidige natuurbeleving, naar verschillen en overeenkomsten tussen Oost en West.

Deze gesprekken hebben geleid tot het maken van een aantal installaties die in september verspreid stonden in de tuinen van Trompenburg.  Daarnaast hebben de vele ontmoetingen met bezoekers van de tuinen en haar bijna dagelijkse aanwezigheid en werkzaamheden in deze betoverende en poëtische omgeving geleid tot vele nieuwe werken, zowel in schetsvorm als in schilderijen en objecten. Enkele van deze werken zijn nu te zien in de tentoonstelling Dromen van Bomen in het Gorcums Museum.