Huis van Inspiratie – Bomen over bomen: Bart Ensing

Bomen over bomen: Bart Ensing

23 augustus 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 23 augustus is dat kunstenaar Bart Ensing. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Bart Ensing maakt kunst met en in de natuur. Sculpturen van in de natuur gevonden hout, organisch vormgegeven zonder vooropgezet plan. Ook maakt hij installaties in de natuur zelf, in bomen, met touwen. Dit geeft een strak ritme van draden die de takken van de boom verbinden met de grond waaruit deze gegroeid is. Of takken aan draden, die speels bewegen in de wind. Verrassend, luchtig, soms bijna meditatief. Hij verbeeldt relaties in de natuur, tussen bomen, met de omgeving, en laat mensen zo de natuur, de bomen, anders beleven.

Deze middag komt Bart Ensing vertellen over zijn verhouding tot bomen en bos, hij laat beelden van zijn installaties zien en toont enkele sculpturen. Hij wil mensen uitnodigen om zich te verwonderen, een tweede keer te kijken, zich te laten raken. Figuratief of abstract, vaak is toch vaag een organische, soms menselijke vorm te herkennen. Zijn verhaal is bovendien de ontdekkingstocht van iemand die vroeger veel met bos en niets met kunst had.