Huis van Inspiratie – Bomen over bomen: De Spreekkamer over ‘Buitenpotse opvang’

Bomen over bomen: De Spreekkamer over ‘Buitenpotse opvang’

14 juni 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’ of ‘groei’. Op 14 juni hebben we Jack van Mildert en Stefan Kusters te gast, van de Spreekkamer van de Stad. Zij openen de ‘Buitenpotse Opvang’. Laat deze zomer je planten achter in onze kas, waar ze van 14 juni t/m 15 september vertroeteld worden door bewoners van verpleeghuis Steijndeld. Zo kun je met een gerust hart op vakantie!  Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

 Al een tijdje staat in de Kamer van de Tussentijd, die het Huis van Inspiratie tijdelijk in het Gorcums Museum in gebruik heeft, een mooie kas. Het idee is ontwikkeld vanuit de Spreekkamer: ‘Het leek ons van de Spreekkamer leuk om aan te sluiten bij het thema Groei, waar ook het Gorcums Museum op aansluit met de expositie Dromen van bomen. In de komende maanden gaan veel mensen op vakantie, maar niet iedereen kan of gaat op vakantie. De thuisblijver zorgen voor de planten, de achterblijvers. En wat is er mooier dan zorgen voor plantjes die anders in de vakantieperiode maar staan te verpieteren? ‘

Jack van Mildert vond een man met groene vingers bereid om het project in goede banen te leiden: Harald de Tuinman.  Bewoners van verpleeghuis Steijndeld komen de daadwerkelijke verzorging op zich nemen. Alle Gorcumers die deze zomer op reis gaan, kunnen tijdens de openingstijden van het museum de plant komen inschrijven en afgeven bij de balie aan de Grote Markt 17. Vermeld ook even hoe vaak de plant water moet hebben, en andere bijzonderheden! U kunt ook naar het inloopspreekuur van Harald de Tuinman komen op woensdag 14:00 – 15.00 en op vrijdag van 13:00 – 14.00 uur.