Huis van Inspiratie – Bomen over bomen: Diederik van Goethem

Bomen over bomen: Diederik van Goethem

9 augustus 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 9 augustus is dat fotograaf Diederik van Goethem. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch werd Diederik van Goethem zelfstandig fotograaf. “Ik heb altijd een passie gehad voor natuur en landschap in de ruimste zin van het woord. Mijn foto’s maakte ik tijdens vele expedities in het buitenland, van Tibet tot Suriname maar ook in de Biesbosch of hier in Gorinchem langs de Waal. ”

Enkele foto’s van Van Goethem zijn nu te zien in het Gorcums Museum. Prominent hangt er een recente foto van een mangrovebos in Suriname uit het onlangs verschenen boek ‘Indianen van Suriname’, met foto’s van Diederik en teksten van Petra Nelstein. De zoveelste expeditie? “Op verzoek van het museum Volkenkunde hebben Petra en ik met een team geruime tijd in Suriname vertoefd om daar het leven van de oorspronkelijke inwoners, de indianen, in woord en beeld vast te leggen. Petra Nelstein is zelf half Indiaans-half Nederlands en ingewijd sjamaan. Je kunt zeggen dat zij de tekst van binnenuit heeft geschreven.”