Huis van Inspiratie – Bomen over bomen: Gert Fortgens

Bomen over bomen: Gert Fortgens

24 mei 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 24 mei is dat Gert Fortgens, directeur van Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Over de boom, de inspiratiebron voor de tentoonstelling Dromen van Bomen in het Gorcums Museum, valt veel meer te vertellen dan u op een kunstwerk ziet. Deze middag krijgt u een rondgang langs de geëxposeerde werken door Gert Fortgens, dendroloog (boomdeskundige) en directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam. Feiten en anekdotes wisselen elkaar af. Niet om u uit de droom te helpen maar vooral om de verwondering te delen over wat een boom is en voor ons betekent!

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.