Huis van Inspiratie – Laatste Bomen over bomen: Janneke van der Knaap

Laatste Bomen over bomen: Janneke van der Knaap

13 september 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 13 september is dat kunstenares Janneke van der Knaap. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Janneke van der Knaap ging naar de kunstacademie in Rotterdam en Arnhem. Sinds 1998 is ze met veel plezier en passie werkzaam in het onderwijs (Fortes Lyceum in Gorinchem). Een eigen atelier was al jaren een droom. In enkele weken is nu een voormalige bloemenwinkel veranderd in een atelier & galerie: atelier2vier8.

Het grootste deel van het werk is geïnspireerd op de natuur. Met name rotsen, rotswanden, bergen en berglandschappen. Regelmatig klimt ze in de bossen van Fontainebleau op rotsen en maakt huttentochten, onder andere in de Dolomieten. Daarnaast maakt ze kleine (gebruiks)voorwerpen met een knipoog naar design. Ook jong talent krijgt de gelegenheid om werk te exposeren. Ten slotte is er ook ruimte voor werk van andere kunstenaars.