Huis van Inspiratie – Bomen over bomen: Jeroen Heindijk

Bomen over bomen: Jeroen Heindijk

10 mei 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 10 mei is dat Jeroen Heindijk, alias ‘Geronimo’ of de ‘Bomenman’. Bostochten, boomklimmen, houtbewerking, buurtbomen, leiderschapscursussen: je kunt het zo gek niet bedenken of Jeroen is ermee bezig, zolang het maar iets met bomen te maken heeft. Aanvang is om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

‘Bomen kunnen ons veel vertellen. Ieder bos heeft zijn eigen verhaal, waar wij mensen van kunnen leren,’ zegt Jeroen Heindijk, die al ruim twintig jaar bostochten en jaarcursussen verzorgt. Een paar keer per jaar organiseert hij reizen naar Engeland, het land met talloze oeroude bomen.

Jeroen Heindijk (1970) is inspirator, trainer en coach. Met zijn creatieve geest bedenkt hij steeds nieuwe concepten: zijn idee voor een ‘snelwegduin’, een holle heuvel langs de A12 met daarin bedrijven en parkeerruimte, haalde een aantal jaren geleden de landelijke pers. Een ander initatief is het ‘outdoorkantoor’, dat hij zelf omschrijft als ‘flexwerkplekken in het bos’. Ook bedacht hij ‘Bomen op de kaart’, een website waarin uiteindelijk alle bomen van Nederland een plaats moeten krijgen.