Huis van Inspiratie – Bomen over Bomen: Henk Ganzeboom

Bomen over Bomen: Henk Ganzeboom

3 mei 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Op 3 mei 2019 komt fotograaf Henk Ganzeboom bij het Huis van Inspiratie vertellen over zijn werk. Niet zonder reden: van Henk Ganzeboom hangt werk in de expositie Dromen van Bomen in het Gorcums Museum. De lezing begint om 14.00 uur op de begane grond van het museum. Deelname is gratis.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Henk Ganzeboom vertelt over hoe de natuur zijn hele leven een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn werk. Bomen in het bijzonder!

Henk groeide op aan de rand van Twentse bossen. Voor een kind zijn bomen vooral bedoeld om in te klimmen, hutten in te bouwen en om met een lang touw lekker aan te zwieren. Later ging hij het bos op een andere manier zien. Hij begon het bos te fotograferen en zag steeds meer het grote verband tussen de natuur en de mens.

Als fotograaf en filmer werkt Henk Ganzeboom uitsluitend voor de zakelijke markt, maar in zijn vrije werk richt hij zich op het magisch realisme en op de natuur. In zijn boeken ‘Spirituele plekken in Nederland’ en ‘Eenzame plekken in Nederland’ speelt de natuur dan ook vaak een hoofdrol.

Op 3 mei laat Henk foto’s zien van natuur en bomen en leest voor uit enkele van zijn boeken, waarin bomen een belangrijke rol spelen.