Huis van Inspiratie – DOELAB: Groeien en knoeien

DOELAB: Groeien en knoeien

13 april 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Op 13 april 2019 staat de Gorcumse binnenstad bol van vrolijke activiteiten bij het evenement ‘Lente in hartje Gorinchem’. Het DOELAB van de Limonadebrigade doet mee: kom ’s middags op de Grote Markt ruiken hoe schapenwol ruikt, ontdek het verschil tussen hooi, stro en gras en maak een beeldje van speksteen met kunstenaar Piet Versteeg. Het thema ‘groei’ sluit aan bij de expositie Dromen van bomen in het Gorcums Museum.

Het DOELAB is de plaats in Gorinchem om als kind, samen met je ouders, te ontdekken, te experimenteren, te bedenken en te doen. Onder de inspirerende begeleiding van de beeldend kunstenaar Piet Versteeg kunnen kinderen en hun ouders samen een speksteen beeldje maken, met de thema’s lucht, aarde en water. Speksteen is een heel zachte, makkelijk te bewerken steensoort, waar je alle kanten mee op kunt. Alle kleine beeldjes worden in een raamwerk gehangen en tentoon gesteld in de Kamer van de Tussentijd (begane grond Gorcums Museum). Na een paar weken mogen de beeldjes natuurlijk weer opgehaald worden.

Het Natuurcentrum Gorinchem doet deze keer ook mee, en biedt antwoord op vragen als: heb je wel eens schapenwol geroken? Wat is het verschil tussen hooi, stro en gras? En kunnen jullie dit voelen? Er valt kortom heel wat te ontdekken, voelen, ruiken en te spelen. Dus: kom en ontdek je talenten met deze en andere activiteiten op de Grote Markt ( en bij slecht weer in de Kamer van de Tussentijd, op de begane grond van het Gorcums Museum).

Locatie: buiten op de Grote Markt; bij slecht weer binnen in de Kamer van de Tussentijd (begane grond Gorcums Museum ).

Dit evenement wordt georganiseerd door de Limonadebrigade, Natuurcentrum Gorinchem en het Huis van Inspiratie.