Huis van Inspiratie – DOELAB: Smaakwandeling met Proefwerk

DOELAB: Smaakwandeling met Proefwerk

9 maart 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Het Huis van Inspiratie en de LimonadeBrigade organiseren op zaterdag 9 maart een ‘Smaakwandeling met proefwerk’. Dit is het laatste weekeinde van het activiteitenprogramma rondom het thema De Smaak te Pakken en daarom nog één smakelijke activiteit voor (groot)ouders met kinderen (4-12 jaar).

Smaakwandeling door Marleen van Zwienen (Jeugdatelier Gorinchem)

Varkenmarkt, Botersteeg en Melkheul, ken jij deze straten? Waar zouden die straatnamen vandaan komen? En wie zouden daar vroeger gewoond en gewerkt hebben?
Wist je dat kinderen vroeger bier dronken? Er was namelijk nog geen thee, geen limonade, geen appelsap en zeker geen cola.
Marleen gaat een route van ca. 2,5 km met jou jullie lopen door de historische binnenstad, waarbij je meer te weten komt over wat de mensen in Gorinchem vroeger aten en welk voedsel er gemaakt en verkocht werd in de stad.
Wandel je mee samen met je (klein)kind langs Zoute Bollen en de Gekroonde Snoeck?

Proefwerk door Fleur Dérogée (Exclusive Foodtours)

Na de smaakwandeling word jij bij dit PROEFWERK uitgedaagd om je zintuigen op scherp te zetten. Vaak steken we gedachteloos van alles in onze mond, maar proeven we dan ook echt? Door naar het eten te kijken hebben we al bedacht of we het lekker of vies vinden zonder ook maar 1 hap te hebben geproefd. Zo jammer!
Wat zou er gebeuren als je alleen mag voelen, ruiken en proeven maar niet mag kijken? In de Kamer van de Tussentijd van het Huis van Inspiratie krijg je het leukste PROEFWERK ooit en testen we hoe goed jouw zintuigen werken.
Ga je mee met ons op eet-avontuur?

Praktische gegevens DOElab – Smaakwandeling met proefwerk
Tijd: 9 maart van 10.00 – 12.00 uur
Locatie: we starten bij de LimonadeBrigade, Groenmarkt 1, Gorinchem
Kosten: € 2,50 p.p.