Huis van Inspiratie – Meer spoken in de stad

Meer spoken in de stad

21 juni 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Flitsende poëzie, voorgedragen door begeesterende sprekers: dat is ‘spoken word’. Na een eerste avond eerder dit jaar is er op 21 juni ‘Méér spoken in de stad’, een initiatief van het Huis van Inspiratie met als gastheer Georgios Lazakis. In zijn School of Heart Knocks aan het Heerenlaantje komen vrijdagavond zo’n twaalf sprekers hun zegje doen over wat hen aan het hart gaat. DJ Prace draait tussendoor muziek en Al-Maclaa zorgt voor bijzondere hapjes.

In januari werd ‘Spoken in de stad’, een woordgrapje met het Engelse woord ‘spoken’, al een groot succes. Nu is er op de langste dag van het jaar het vervolg. Hart van de avond is de Gorcumse woordkunstenaar en muzikant Georgios Lazakis. Vorige week opende hij zijn School of Heart Knocks, een project waar jongeren hun eigen inspiratie kunnen volgen en zo verder komen in het leven. Locatie is het oude Franciscanessenklooster aan het Heerenlaantje.

‘Het wordt een avond waarop we laten zien wat Gorinchem in huis heeft,’ vertelt hij enthousiast, ‘aangevuld met superhelden van elders.’ Trots is hij onder andere op de komst van rapper Roscovitch, en de met een engelenstem gezegende singer-songwriter Sevval Kayhan. De performers delen hartverwarmende verhalen over de kracht van de liefde, over verlies of kwesties als 9/11. Verder zijn er onder andere Helga Buitelaar met koor, Ben Hartman, Rivelino Rigters, Jesse de Vaal, Marco Vogel, Lydia Sedik en Marcel Vaandrager. Soms wordt erbij gezongen, maar de basis is het gesproken woord.

Het belooft weer een bijzondere avond te worden vol onverwachte momenten, aan het Heerenlaantje 30d. Inloop is vanaf 20.00 uur, entree is vijf euro.

Inloop vanaf 20.00 uur
Gastheer: Georgios Lazakis
Entree: € 5,- (kaartjes aan de deur)

Locatie: School of Heart Knocks, Franciscanessenklooster, Heerenlaantje 30d, Gorinchem.