Huis van Inspiratie – Ontroering bij tweede editie Spoken in de Stad

Ontroering bij tweede editie Spoken in de Stad

Zeer persoonlijke, ontroerende teksten, prachtige liederen en humoristische versjes: het zinderde weer tijdens de tweede editie van het door het Huis van Inspiratie geproduceerde ‘spoken word’-project Spoken in de Stad, op 21 juni. Initiator en gastheer Georgios Lazakis kon op deze midzomeravond een line up aankondigen met onder meer dj Prace, Serval Kayhan, Roscovitch, Helga Buitelaar, Reza B., Marco Vogel, Lydia Sedik, Ben Hartman, Marcel Vaandrager en natuurlijk Georgios (Double G.) zelf.

Spoken in de Stad is een initiatief of het gebied van ‘urban-arts’ en biedt een platform aan spoken word-artiesten en rappers die hun sporen verdiend hebben, maar ook aan jong talent. De eerste editie, op 31 januari, was al een groot succes en de vele positieve reacties van zowel performers als publiek maakten duidelijk dat er een vervolg moest komen. En dat kwam er, op de langste dag van het jaar.

Locatie was deze keer de School of Heart Knocks van Georgios Lazakis aan het Heerenlaantje; de non-formele school waar onderwijs, kunst, muziek, sport en gezondheid bij elkaar komen. Dit zorgde voor een intieme setting. Rijp en groen wisselden elkaar af: het zoontje van Georgios zong ook een paar zinnen en liet ieders hart smelten. Een mooie mix, van zowel programma als publiek, maakte het weer een hartverwarmende avond. De hapjes werden ter beschikking gesteld door de Marokkaanse delicatessenzaak al-Maclaa uit Gorinchem.