Huis van Inspiratie – Opening Tolerantiepad

Opening Tolerantiepad

24 november 2018

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

De feestelijke opening van het Tolerantiepad in Gorinchem is op zaterdag 24 november 2018 om 10.00 uur bij gebouw De Harmonie op de Dalemwal 15d in Gorinchem.

Het Tolerantiepad is een wandelroute van vijf kilometer over de vestingwal, met aan de bomen honderd grote portretfoto’s van Gorcumers die hun gevoel bij respect en tolerantie verbeelden en verwoorden.

Het Tolerantiepad is een van de initiatieven tijdens de Maand van Respect die de Gemeente Gorinchem in samenwerking met Gorcumse scholen organiseert.

100 Gorcumers tonen hun tolerantie in de bomen van de stadswal
Het idee voor het Tolerantiepad over de stadswallen komt van fotograaf Johannes van Camp en is gebaseerd op de portretten die hij eerder maakte voor zijn kunstwerk Boom voor Tolerantie. Dat is een oude knoestige fruitboom met foto’s van Gorcumers die hij ‘ambassadeurs van tolerantie’ noemt. Een dwarsdoorsnede van de Gorcumse inwoners. Uit alle lagen van de bevolking, jong, oud, afgebeeld in zwart/wit met een zelfgekozen bloem in kleur die hun persoonlijke boodschap over respect en tolerantie verbeeldt. Bloemen zeggen soms meer dan je zelf kunt vertellen. De persoonlijke boodschappen zijn vanaf 24 november, wanneer ook de foto’s hangen, te lezen op www.ambassadeursvoortolerantie.nl

Dit project startte in de Kamer van de Tussentijd (ingang Gorcums Museum) en daar zal de opening en wandelroute zaterdag 24 november 2018 om 11.30 uur ook eindigen. Een toast bij de Boom van Tolerantie en aansluitend kun je genieten van de Open Dag en natuurlijk van de route via het Tolerantiepad!