Huis van Inspiratie – Smaakroutes door Gorinchem

Smaakroutes door Gorinchem

13 januari 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Wandel en fiets mee, hoor en proef het verhaal achter die bijzondere toko, de prachtige patisserie en de voor velen bekende chef.

In het kader van de expositie ‘De smaak te pakken’ in het Gorcums Museum, organiseert het Huis van Inspiratie twee smaakroutes, om mensen in een middag kennis te laten maken met een viertal eethuisjes in Gorinchem en 1 of 2 van hun culinaire specialiteiten. De smaakroutes vinden plaats op de culturele zondagen, waarvan zondag 13 januari de 1e route plaats vindt. De volgende is op 10 februari 2019. Grotendeels wandelend in de binnenstad en een stukje op de fiets (of met de auto) om eethuisjes in de wijken ook in de route op te kunnen nemen.

We bezoeken elk eethuisje ongeveer een half uur. Tijdens dit half uur vertelt de chef iets over zichzelf , de herkomst van de culinaire producten en laat de deelnemers iets zien, ruiken, proeven uit hun keuken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dadelbonbons en tahin bij Sweet Ima en rotirol bij Ayo.

Deelnemers aan een smaakroute verzamelen zich om 13.00 uur in de Kamer van de Tussentijd, een tijdelijke ontmoetingsruimte van het Huis van Inspiratie in het Gorcums Museum, Grote Markt 17, Gorinchem. Het programma is om 17.00 uur afgerond.