Huis van Inspiratie – Winterklanken

Winterklanken

27 december 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Klassieke muziek zoals je die nog nooit gehoord hebt: op een winterse ontdekkingstocht door de sfeervolle binnenstad van Gorinchem. Dat is het evenement Winterklanken, op vrijdag 27 december 2019. Volg de gids langs vijf unieke historische locaties, waar u kennismaakt met en geniet van de mooiste muziek. Wandel mee!

Het is alweer de derde editie van Winterklanken, dat in 2017 ontstond op initiatief van violiste Juliya Belyanevich. Doel: klassieke muziek van een andere kant te laten zien, op een laagdrempelige manier met vijf kleine concerten op intieme locaties. Klassieke muziek is immers de basis van elk muziekgenre, waarna de verschillende muziekculturen hun eigen stijl verder hebben ontwikkeld. Juliya komt oorspronkelijk uit Oekraïne, en ze haalt een bont internationaal gezelschap naar Gorinchem, met muziek van onder meer Saint-Saëns, Debussy, Sjostakovitsj, Purcell en vele anderen.

De tocht begint om 16.00 uur vanaf restaurant Metropole op het Melkpad. Kaarten kosten € 29,50, hierbij is een warm drankje bij ontvangst en een broodje onderweg inbegrepen. De route verklappen we nog niet, één van onze stadgidsen wijst u de weg! De tocht duurt tot 20.00 uur. Aanmelden kan via winterklanken@ziggo.nl.

Op 15 december, tijdens het evenement ‘Kerst in Vesting Gorcum’ kunt u al een preview van Winterklanken horen in de binnenstad. Er zijn dan tevens kaarten te koop.