Huis van Inspiratie – Workshop Future Food Designer Chloé Rutzerveld

Workshop Future Food Designer Chloé Rutzerveld

23 februari 2019

Dit evenement is inmiddels afgelopen.

Op de tentoonstelling De Smaak te Pakken in het Gorcums Museum is werk te zien van fooddesigner Chloé Rutzerfeld. Fooddesign is het verbinden van wetenschap en techniek met design voor het vinden van nieuwe manieren van voedselproductie en -consumptie.

Workshop STROOOP! –Van wortel en biet tot stroopwafel
Met STROOOP! presenteert Chloé Rutzerfeld de eerste stroopwafel gemaakt van groente. waarbij één wafel gemaakt wordt van honderd gram wortel, biet of knolselderij. De deelnemers aan de workshop gaan o.l.v. Chloé zelf alle stapjes doorlopen om van het gewas een stroopwafel te maken en vervolgens uiteraard ook te proeven.

Workshop koffie van de toekomst
Chloé Rutzerveld heeft naar het voorbeeld van arme keuterboeren surrogaatkoffie gemaakt van rogge. Het Loerielab, waar drie verschillende blends te proeven waren, was in opdracht van het Eindhoven Museum vorig jaar tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven te zien. Het project is een onderzoek naar een duurzaam (en gezond?) alternatief voor koffie. De surrogaatkoffie is namelijk geen oploskoffie zoals de meeste surrogaten, maar kan vers worden gezet. De verschillende blends zijn allemaal op andere wijze bereid en gebrand.
Tijdens de workshop ‘Koffie van de Toekomst’ gaan de deelnemers zelf aan de slag met het branden, malen en zetten van deze lokale nederkoffie. Je gaat proeven hoe de verschillen in bereiding van invloed zijn op onder andere de smaak, het aroma en het mondgevoel van de ‘koffie’. Je krijgt de kans om ook zelf nieuwe blends te creëren en testen! Daarnaast gaan we speculaasjes maken van het ‘koffie’dik, dat natuurlijk ook kan worden geproefd.